Brandveiligheid van parkeergarages
8 mei 2019

Brandveiligheid van parkeergarages en duurzame brandstoffen

Steeds meer auto’s rijden op elektriciteit en ook waterstof is in opkomst als brandstof. Die auto’s zullen ook geparkeerd moeten worden, zoals in parkeergarages. Maar wat betekent deze ontwikkeling voor de brandveiligheid van onze parkeergarages? En hoe ontwikkelen branden met waterstof en elektrische aangedreven voertuigen zich?

In Nederland zetten we vol in op verduurzaming van de energievoorziening. Op tal van fronten moeten we van ‘fossiel’ af. Denk bijvoorbeeld aan de gasvoorziening ten behoeve van de verwarming van bedrijven en woningen. Of aan dieselverboden in binnensteden. Duurzamere brandstoffen ter vervanging van benzine en diesel dienen zich al een tijdje aan: personenvoertuigen die rijden op elektriciteit of waterstof. Die auto’s parkeren we natuurlijk ook in parkeergarages. Maar wat betekent deze ontwikkeling voor de brandveiligheid van onze parkeergarages?

In het artikel bespreken de lectoren de nieuwe risico’s van duurzame brandstoffen, de wijze waarop de brandveiligheid in parkeergarages momenteel is geregeld en de brandbestrijding nu en in de toekomst in parkeergarages.

Lees het volledige artikel dat is verschenen in Vexpansie

Bron: Brandveilig.com

German