Aramide brandblusser

Brandblusser Aramide

Brandblusser Aramide

De  Prymaxx Aramide (composiet)  brandblusser is 20 % lichter, kan niet roesten, zelf te inspecteren, 10 jaar garantie en kostenbesparend. De Aramide blussers zijn verkrijgbaar in 2 kilo en 6 of 9 liter/kilo.

De Aramide brandblussers zijn de laatste ontwikkeling op het gebied van duurzame corrosie vrije en onderhoudsarme brandblussers. Prymaxx Aramide brandblusser heeft de EN3, CE en MED certificering en een levensduur van 20 jaar. De blusstof (schuim en poeder) dient, indien ze 20 jaar gebruikt gaan worden, één keer per 10 jaar vervangen te worden conform de fabrieksspecificaties. In de praktijk wordt een blusser na 10 jaar vervangen. Indien het originele zegel niet verbroken wordt zit er 10 jaar volle fabrieksgarantie op de brandblusser. Deze garantie kan een fabrikant uitsluitend geven indien hij zorgt voor een extreem goede en betrouwbare brandblusser die bestaat uit extreem hoogwaardige componenten.

Onder de rode kunststof HDPE buitenmantel van de Aramide brandblusser bevindt zich de uit HPDE vervaardigde drukhouder met Kevlar. Hierdoor is er geen extra coating laag nodig aan de binnenzijde zoals bij metalen blussers. Dit werkt kosten verlagend. De Aramide brandblusser is uitgevoerd met dubbele manometers. De afsluiter is van verchroomd messing. De draaggreep en knijphevel zijn vervaardigd van RVS. Vervangingen als gevolg van roestvorming, diepe krassen en deukjes behoren tot het verleden. Hierdoor zijn de kosten lager omdat vroegtijdig vervangen uitblijft. Aan het eind van de levensduur kan de brandblusser voor 100% gerecycled worden.

* Naast het Safe & Easy concept kunnen wij u ook totaal service bieden ( BHV, noodverlichting, vluchtroutes, alarminstallaties, etc,)  via onze partners.

De Aramide brandblusser is verkrijgbaar in schuim of poeder:

AB blusschuim

AB blusschuim is geschikt voor de brandbestrijding van brandklasse A (koolstof

houdend) en brandklasse B (brandbare vloeistoffen). Het blusschuim kan gebruikt worden bij aanwezigheid van elektriciteit tot max. 1.000 Volt op een afstand van tenminste 1 meter. Verkrijgbaar in 6 en 9 liter.

ABC poeder

ABC poeder is geschikt voor de brandbestrijding van brandklasse A (koolstof houdend), brandklasse B (brandbare vloeistoffen) en brandklasse C (brandbare gassen). Het bluspoeder is niet geleidend en kan gebruikt worden bij aanwezigheid van elektriciteit tot max. 1.000 Volt op een afstand van tenminste 1 meter. Verkrijgbaar in 2 – 6 en 9 kilogram.

Brandblusser

 • Goedgekeurd en gecertificeerd volgens EN3EnvironmentImpactReducing JPG
 • CE-markering in overeenstemming met de PED
 • 10 jaar fabrieksgarantie
 • Vereist slechts eenvoudige inspectie
 • Manometers zelf te controleren met een magneet
 • Betrouwbare super sterkte composietmateriaal
 • Kwaliteit verzekerd voor een lange levensduur
 • Duurzaam en corrosievrij
 • Brandclassificaties 2 kg. / ltr. schuim: zie onderstaand schema
 • Brandclassificaties 2 kg./ ltr. Poeder: zie onderstaand schema
 • 100% recyclebaar
 • 100% UV-bescherming
 • ± 20% lichter in gewicht dan metalen blustoestellen
 • Toepassingen zee- en binnenvaart en offshore markt
 • Buiten en vochtige ruimtes

 

Prymaxx Safe & Easy concept

brandblusser Prymaxx safe & easy conceptBrandblusser Prymaxx safe & easy concept

 

Aramide 2-6-9- kilo (poeder) / 6-9 Liter (schuim)

flyer Aramide 6L-01 Kilo6-9 Liter/kilo

 

 

Brandblusser Aramide 2 Kilo

Prymaxx Aramide 2 Kilo flyer jpg-01

Prymaxx Transport ADR - uitrusting

Gevaarlijke stoffen uitrusting

Transporteenheden die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten ervoor uitgerust zijn om eventuele incidenten te kunnen bestrijden. Het ADR maakt onderscheid tussen brandbestrijdingsmiddelen en overige uitrusting.

Brandblusser

Bij elk transport van gevaarlijke stoffen moeten brandblussers op het voertuig aanwezig zijn. Deze moeten zodanig worden geplaatst dat ze makkelijk toegankelijk zijn voor de voertuigbemanning. Het betreft hier poederblussers voor de brandbaarheidklassen A, B en C of een ander geschikt blusmiddel met een overeenkomstige capaciteit in kilogrammen.

De transporteenheid moet zijn uitgerust met twee blusmiddelen: een cabineblusser en een ladingblusser. De cabineblusser moet een capaciteit hebben van tenminste 2 kg poeder, het blusmiddel moet geschikt zijn om een brand in de motor of in de bestuurderscabine te kunnen bestrijden.

De gezamenlijke capaciteit van de ladingblusser(s) hangt af van de maximale toegestane massa van de transporteenheid:Brandblusser

 • tot en met 3,5 ton: blusmiddelen met een minimale capaciteit van 4 kg;
 • meer dan 3,5 t/m 7,5 ton: blusmiddelen met een minimale capaciteit van 8 kg waarvan 1 met een minimum capaciteit van 6 kg;
 • meer dan 7,5 ton: blusmiddelen met een minimale capaciteit van 12 kg waarvan 1 met een minimum capaciteit van 6 kg.

N.B. : de cabineblusser van 2 kg telt mee voor de totale capaciteit die aanwezig moet zijn.

Lees verder

Borgingsprogramma Prymaxx & OKcomply

Prymaxx en OKcomply OKcomply

Voor een veilig Nederland

Prymaxx staat voor innovatie in brandveiligheid. Hun vernieuwende onderhoudsvrije producten met unieke eigenschappen zorgen ervoor dat iedereen sneller, beter en veiliger kan blussen.

U heeft wel de verantwoordelijkheid om te controleren daarvoor bied Prymaxx u voor de Prymaxx producten GRATIS  het borgingsprogramma van OKcomply.

OKcomply is dé oplossing om deze controles en inspecties bij te houden en te borgen. Bovendien werkt het als platform tussen je eigen werknemers, inspecteurs en het bevoegd gezag. Het stroomlijnt de communicatie over jouw bedrijfsmiddelen en over wat er moet gebeuren om deze OK te houden. Voor horecaondernemingen, onderhoudsbedrijven en industrie, maar ook voor recreatiebedrijven, vastgoedbeheerders en natuurlijk voor inspectiebedrijven.

 

Krijg een overzicht van de complete inventaris van jouw blusmiddelen

Je krijgt een compleet overzicht van alle Prymaxx producten in je bedrijf. Alle Spray brandblussers, Aramide brandblussers en vluchtmaskers voer je in in het systeem. Je weet nu wat je allemaal in huis hebt en waar alle blusmiddelen zich bevinden. Dit kan makkelijk gedeeld worden met alle werknemers en belanghebbenden zodat iedereen weet waar men aan toe is.

Jouw bedrijfsmiddelen presenteren we overzichtelijk en visueel, op de manier zoals jij dat gewend bent. Bedrijfsmiddelen zijn gekoppeld met bijbehorende keuringen en inspecties. Mocht er een regel veranderen, dan is dit makkelijk door te voeren in OKcomply.

 

 

Weet waar je aan toe bent met keuringen en inspecties

Okcomply en Prymaxx

Met Prymaxx en OKcomply samen wordt het keuren van jouw blusmiddelen wel heel gemakkelijk. Behalve dat je zelf de inspecties kunt uitvoeren, vergeet je ook nooit meer een
keuringsdatum.

Door slimme notificaties weet je altijd wat er te doen staat om OK te blijven. Geef gemakkelijk mensen toegang tot checklists.

Jij hebt de controle over wie wat op welk moment te zien krijgt.

Als je op de onderstaande knop klikt, kun je meteen een login aanmaken. Je komt dan in de speciale Prymaxx omgeving van OKcomply terecht.

Klik hier!  Aan de slag met Prymaxx en OKcomply!

 

Banner 360-01

Brandveilig werken op het dak

flyer Werken op het dak org

Dubbele Manometer

Brandblusser Prymaxx, Aramide, Composiet, brandblusser, brandblussers, blusmiddelen, blusstof, vuur, brand, rook.

German